Vaniljpannacotta med persikokräm och ananasringar

Portioner: 4

Ingredienser

Vaniljpannacotta:
2 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl grädde
3/4 dl strösocker

Persikokräm:
1 burk med persikor från delmonte
2 gelatinblad

Ananasringar :
1 burk ananasskivor från delmonte
2 dl kokos

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och koka upp den tillsammans med grädden och sockret . Ta från kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma mjölkblandningen.  Rör om ordentligt och häll sen upp i valfria glas. Ställ dem i kylen i 3 timmar eller till dagen efter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll i persikorna plus juicen i en mixer. Mixa det så att du får en slät krämig konsistens.  Krama ur gelatinbladen och värm gelatinet i micro i några sekunder tills de är smält . Tillsätt gelatin under omrörning i persikokrämen. Fördela krämen på panacottan.  Låt sen stå en stund i kylen och dekorera sedan med valfri frukt. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ananasen rinna av på papper. Häll upp kokosen i en djup tallrik och vänd ringarna i kokosen på båda sidorna. Lägg dem sen på ett bakplåtspapper på en plåt in i ugnen. Det tar bara några minuter så håll koll så att det bara får en fin gyllenbrun färg och inte bränns.

Vaniljpannacotta med persikokräm och ananasringar

Portioner: 4

Ingredienser

Vaniljpannacotta:
2 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl grädde
3/4 dl strösocker

Persikokräm:
1 burk med persikor från delmonte
2 gelatinblad

Ananasringar :
1 burk ananasskivor från delmonte
2 dl kokos

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och koka upp den tillsammans med grädden och sockret . Ta från kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma mjölkblandningen.  Rör om ordentligt och häll sen upp i valfria glas. Ställ dem i kylen i 3 timmar eller till dagen efter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll i persikorna plus juicen i en mixer. Mixa det så att du får en slät krämig konsistens.  Krama ur gelatinbladen och värm gelatinet i micro i några sekunder tills de är smält . Tillsätt gelatin under omrörning i persikokrämen. Fördela krämen på panacottan.  Låt sen stå en stund i kylen och dekorera sedan med valfri frukt. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ananasen rinna av på papper. Häll upp kokosen i en djup tallrik och vänd ringarna i kokosen på båda sidorna. Lägg dem sen på ett bakplåtspapper på en plåt in i ugnen. Det tar bara några minuter så håll koll så att det bara får en fin gyllenbrun färg och inte bränns.