Tiramisú med chokladrippel toppad med rostad cocos

Portioner: 4

Ingredienser

Grund:
2 inlagda päronhalvor i juice (Del Monte 415g)
2 inlagda persikohalvor i juice (Del Monte 415g)
2 dl vispgrädde
100 gr Mascarpone ost
skalet och saften från en 1/2 apelsin
2 msk strösocker
8 st Savoiardi kex
4 msk mörk rom

Chokladcrème:
100 gr mörk choklad av hög kvalitet
2 msk vispgrädde
rivet skal av en apelsin
1 msk smör

Topping:
1/2 dl cocosflingor

Gör så här

Steg 1 – Grund – 4 minuter: Hacka frukten i mindre bitar, lägg den åt sidan så länge. Vispa grädden fluffig. Vispa sedan i mascarponeosten, apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Det ska bli en jämn massa. Häll i smeten i en spritspåse och låt den vila i kylen. Steg 2 – Chokladcréme & Topping – 5 minuter: Häll alla ingredienser i en kastrull och smält på svag värme på spisen tills crémen är slät och glansig. Sila den genom en finmaskig sil. Rosta cocosen på spisen i en torr panna så att den blir gyllene. Steg 3 – Montering – 3 minuter: Ta fram 4 fina portionsglas, bryt kexen på mitten och lägg dem i botten på glaset. Häll sedan på romen. Varva sedan frukt, mascarpone crémen, cocosen och chokladen. Toppa med mascarpone och lite rostad cocos. Klar att servera. Det går jättebra att förbereda desserten och förvara den i kylen innan gästerna kommer.

Tiramisú med chokladrippel toppad med rostad cocos

Portioner: 4

Ingredienser

Grund:
2 inlagda päronhalvor i juice (Del Monte 415g)
2 inlagda persikohalvor i juice (Del Monte 415g)
2 dl vispgrädde
100 gr Mascarpone ost
skalet och saften från en 1/2 apelsin
2 msk strösocker
8 st Savoiardi kex
4 msk mörk rom

Chokladcrème:
100 gr mörk choklad av hög kvalitet
2 msk vispgrädde
rivet skal av en apelsin
1 msk smör

Topping:
1/2 dl cocosflingor

Gör så här

Steg 1 – Grund – 4 minuter: Hacka frukten i mindre bitar, lägg den åt sidan så länge. Vispa grädden fluffig. Vispa sedan i mascarponeosten, apelsinskalet, apelsinsaften och sockret. Det ska bli en jämn massa. Häll i smeten i en spritspåse och låt den vila i kylen. Steg 2 – Chokladcréme & Topping – 5 minuter: Häll alla ingredienser i en kastrull och smält på svag värme på spisen tills crémen är slät och glansig. Sila den genom en finmaskig sil. Rosta cocosen på spisen i en torr panna så att den blir gyllene. Steg 3 – Montering – 3 minuter: Ta fram 4 fina portionsglas, bryt kexen på mitten och lägg dem i botten på glaset. Häll sedan på romen. Varva sedan frukt, mascarpone crémen, cocosen och chokladen. Toppa med mascarpone och lite rostad cocos. Klar att servera. Det går jättebra att förbereda desserten och förvara den i kylen innan gästerna kommer.