The Crabba Haba Beef Burger med krabb-coleslaw

Portioner: 4

Ingredienser

Bröd:
- ½ pkt smördeg, utkavlad
1 äggula

Burgare:
- 1 msk HP Sauce
- 2 msk olivolja
- 4 bitar utskuren biff à 160 g

Coleslaw:
- 100 g vitkål, strimlad
- 50 g morot, grovt riven
- ½ brk majskorn
- 150 g krabbsticks, strimlade
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1-2 tsk Tabasco® Habanero alt Original
- Svartpeppar, grovmalen
- Salt

Sallad:
- 200 g sötpotatis
- 1½ dl svarta oliver med kärnor
- 1 brk Del Monte ananas i skivor (220 g konserv), tärnade
- 2 msk olivolja
- Fingersalt/havssalt

Gör så här

Skär smördegen i åtta lika stora rutor och pensla med äggula. Nagga med en gaffel. Baka av i 180º i cirka tio minuter så att de blir gyllenbruna. Rör ihop HP Sauce och olja. Pensla på biffen och stek dem i smör eller margarin, några minuter på varje sida, alternativt grilla biffarna på grillen. Blanda ihop ingredienserna till coleslawen i en bunke. Smaka av med salt och grovmalen peppar. Skala potatisen och dela i tärningar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda i oliver, ananas, olja och smaka av med salt. Ta fram en tallrik och börja med en brödskiva, lägg på biffen, coleslaw och avsluta med ytterligare en brödskiva. Servera salladen vid sidan om.

Produkter i detta recept

The Crabba Haba Beef Burger med krabb-coleslaw

Portioner: 4

Ingredienser

Bröd:
- ½ pkt smördeg, utkavlad
1 äggula

Burgare:
- 1 msk HP Sauce
- 2 msk olivolja
- 4 bitar utskuren biff à 160 g

Coleslaw:
- 100 g vitkål, strimlad
- 50 g morot, grovt riven
- ½ brk majskorn
- 150 g krabbsticks, strimlade
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1-2 tsk Tabasco® Habanero alt Original
- Svartpeppar, grovmalen
- Salt

Sallad:
- 200 g sötpotatis
- 1½ dl svarta oliver med kärnor
- 1 brk Del Monte ananas i skivor (220 g konserv), tärnade
- 2 msk olivolja
- Fingersalt/havssalt

Gör så här

Skär smördegen i åtta lika stora rutor och pensla med äggula. Nagga med en gaffel. Baka av i 180º i cirka tio minuter så att de blir gyllenbruna. Rör ihop HP Sauce och olja. Pensla på biffen och stek dem i smör eller margarin, några minuter på varje sida, alternativt grilla biffarna på grillen. Blanda ihop ingredienserna till coleslawen i en bunke. Smaka av med salt och grovmalen peppar. Skala potatisen och dela i tärningar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda i oliver, ananas, olja och smaka av med salt. Ta fram en tallrik och börja med en brödskiva, lägg på biffen, coleslaw och avsluta med ytterligare en brödskiva. Servera salladen vid sidan om.