Tacos/Fajitas

Portioner: 4

Ingredienser

500 gram köttfärs eller strimlad kyckling
2 msk rapsolja, att steka i
1 påse tacokrydda
2 msk vatten
1 tsk Tabasco® Brand Chipotle Pepper Sauce
12 st tacoskal, hårda
12 st tortillabröd
1 burk tacosås
1 kruka sallad, strimlad
3 st tomater, hackade
1 st gurka, hackad
1 st lök, hackad
1 st gul paprika, hackad
1 st röd paprika, hackad
1 burk jalapeños
1 burk DEL MONTE® skivad ananas eller ananas i bit 220g
2 dl riven ost
Gräddfil

Guacamole:
2 avokado
½-1 pressad citron eller lime
1 finhackad rödlök
2 vitlöksklyftor
några droppar Original Tabasco® Brand Pepper Sauce
citronpeppar
flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stor stekpanna och bryn köttfärs eller kyckling i lite matfett. Tillsätt tacokrydda när det börjar bli klart tillsammans med 2 matskedar vatten och 2 matskedar tacosås samt Tabasco® Brand Chipotle Pepper Sauce. Rör om och låt puttra i 2-3 minuter på låg värme. Skölj salladen. Skölj och hacka resterande grönsaker. Lägg upp i separata serveringsskålar. Öppna 1 burk Del Monte® skivad ananas eller ananas i bit 220g och häll av juicen. Skär den i bitar och häll upp i en skål. Värm tacoskalen i ugnen i 2-3 minuter och lägg i en brödkorg. Guacamole: Dela avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och kör det tillsammans med citron eller lime i en mixer eller mosa med hjälp av en gaffel. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, tabasco, citronpeppar och flingsalt - blanda.

Tacos/Fajitas

Portioner: 4

Ingredienser

500 gram köttfärs eller strimlad kyckling
2 msk rapsolja, att steka i
1 påse tacokrydda
2 msk vatten
1 tsk Tabasco® Brand Chipotle Pepper Sauce
12 st tacoskal, hårda
12 st tortillabröd
1 burk tacosås
1 kruka sallad, strimlad
3 st tomater, hackade
1 st gurka, hackad
1 st lök, hackad
1 st gul paprika, hackad
1 st röd paprika, hackad
1 burk jalapeños
1 burk DEL MONTE® skivad ananas eller ananas i bit 220g
2 dl riven ost
Gräddfil

Guacamole:
2 avokado
½-1 pressad citron eller lime
1 finhackad rödlök
2 vitlöksklyftor
några droppar Original Tabasco® Brand Pepper Sauce
citronpeppar
flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stor stekpanna och bryn köttfärs eller kyckling i lite matfett. Tillsätt tacokrydda när det börjar bli klart tillsammans med 2 matskedar vatten och 2 matskedar tacosås samt Tabasco® Brand Chipotle Pepper Sauce. Rör om och låt puttra i 2-3 minuter på låg värme. Skölj salladen. Skölj och hacka resterande grönsaker. Lägg upp i separata serveringsskålar. Öppna 1 burk Del Monte® skivad ananas eller ananas i bit 220g och häll av juicen. Skär den i bitar och häll upp i en skål. Värm tacoskalen i ugnen i 2-3 minuter och lägg i en brödkorg. Guacamole: Dela avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och kör det tillsammans med citron eller lime i en mixer eller mosa med hjälp av en gaffel. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, tabasco, citronpeppar och flingsalt - blanda.