Persiko- och mandelpaj

Portioner: 8

Ingredienser

Pajdeg:
250g vetemjöl
100g strösocker
1tsk bakpulver
1tsk salt
50ml vatten
50 ml olja
Fyllning:
1 burk DEL MONTE®
persikor i sockerlag
100g malda mandlar
1 ägg
25ml mjölk
125g creme fraiche
2msk strösocker
1msk sockerlag från konserven

Gör så här

Värm upp ugnen till 200 grader. Mixa alla ingredienser till kakan och knåda ihop till en boll. Rulla sedan ut på en platt yta, plocka sedan upp den platta degen och häng den över en form för att forma den. Dränera persikan och skiva den, spar lite av sockerlagen. Strö lite av de malda mandlarna över degen och täck sedan det hela med persika. Mixa ägg, mjölk, yoghurt, socker och sockerlag i en skål. Häll sedan blandningen över persikan och baka i ugnen i 40 minuter.

Produkter i detta recept

Persiko- och mandelpaj

Portioner: 8

Ingredienser

Pajdeg:
250g vetemjöl
100g strösocker
1tsk bakpulver
1tsk salt
50ml vatten
50 ml olja
Fyllning:
1 burk DEL MONTE®
persikor i sockerlag
100g malda mandlar
1 ägg
25ml mjölk
125g creme fraiche
2msk strösocker
1msk sockerlag från konserven

Gör så här

Värm upp ugnen till 200 grader. Mixa alla ingredienser till kakan och knåda ihop till en boll. Rulla sedan ut på en platt yta, plocka sedan upp den platta degen och häng den över en form för att forma den. Dränera persikan och skiva den, spar lite av sockerlagen. Strö lite av de malda mandlarna över degen och täck sedan det hela med persika. Mixa ägg, mjölk, yoghurt, socker och sockerlag i en skål. Häll sedan blandningen över persikan och baka i ugnen i 40 minuter.