Persika och kokosnöts cheesecake

Portioner: 8-10

Ingredienser

1 paket kex med kokosnötssmak
100g smält smör
125ml citronsaft
250g färskost
1x kondenserad mjölk
2x DEL MONTE konserverad persikor, skivade, dränerade
500ml vispgrädde

Gör så här

1. Ta fram en 22cm springform med bakplåtspapper. 2. Krossa kexen i en frys påse med en brödkavel (eller, ännu bättre, i en matberedare). Blanda med smält smör och tryck in i botten av kakformen ordentligt. Platta så mycket som du kan. 3. Blanda citronsaft, färskost och kondenserad mjölk i en skål. Lägg alla utom fem av Del Monte persikor (dessa kommer användas för att dekorera cheesecake senare). 4. Vispa grädden och häll ner i frukt och ost blandningen. 5. Häll upp i formen och jämna till toppen. Plats i kylskåp. Efter en timme, dekorera cheesecake med återstående del Monte persikor. Låt stå i tre timmar till innan du tar bort ur den från formen och servera.

Produkter i detta recept

Persika och kokosnöts cheesecake

Portioner: 8-10

Ingredienser

1 paket kex med kokosnötssmak
100g smält smör
125ml citronsaft
250g färskost
1x kondenserad mjölk
2x DEL MONTE konserverad persikor, skivade, dränerade
500ml vispgrädde

Gör så här

1. Ta fram en 22cm springform med bakplåtspapper. 2. Krossa kexen i en frys påse med en brödkavel (eller, ännu bättre, i en matberedare). Blanda med smält smör och tryck in i botten av kakformen ordentligt. Platta så mycket som du kan. 3. Blanda citronsaft, färskost och kondenserad mjölk i en skål. Lägg alla utom fem av Del Monte persikor (dessa kommer användas för att dekorera cheesecake senare). 4. Vispa grädden och häll ner i frukt och ost blandningen. 5. Häll upp i formen och jämna till toppen. Plats i kylskåp. Efter en timme, dekorera cheesecake med återstående del Monte persikor. Låt stå i tre timmar till innan du tar bort ur den från formen och servera.