Persika och ingefärs kaka

Portioner: 8-10

Ingredienser

275g vetemjöl
4msk bakpulver
1tsk malen kanel
½tsk malen muskot
En nypa salt
4msk osaltat smör
100g strösocker
2 ägg
2tsk vaniljextrakt
1tsk citronkrydda
1msk crème fraiche
125ml mjölk
6 färska myntablad, tunt skivade, plus extra hela blad att garnera med
1msk färsk ingefära, riven
1xDEL MONTE persika skiva i juice, avrunnen och hackad

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader och smörj in en kakform. 2. Sila ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, muskot och salt. 3. I en separat skål, grädde, smör och socker tillsammans tills lätt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa i vaniljextrakt och citronskalen. 4. Lägg nu till hälften av mjölmixen till de våta ingredienserna och blanda ihop. Addera sedan crème fraichen och mjölken. Sen häll i resten av mjölmixen. Blanda ordentligt. 5.  Slutligen häll i myntan, ingefäran och DEL MONTE persikan och blanda ordentligt. Häll sedan smeten i den redan förberedda kakformen. 6. Baka i ugnen i 50-60 minuter tills kakan blir gyllenbrun på toppen. Låt sedan kakan stå och kyla av sig i formen i 10 minuter innan du slutligen tar ur kakan ur formen och låter den kyla av sig ordentligt. Sedan är den redo att serveras!

Produkter i detta recept

Persika och ingefärs kaka

Portioner: 8-10

Ingredienser

275g vetemjöl
4msk bakpulver
1tsk malen kanel
½tsk malen muskot
En nypa salt
4msk osaltat smör
100g strösocker
2 ägg
2tsk vaniljextrakt
1tsk citronkrydda
1msk crème fraiche
125ml mjölk
6 färska myntablad, tunt skivade, plus extra hela blad att garnera med
1msk färsk ingefära, riven
1xDEL MONTE persika skiva i juice, avrunnen och hackad

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader och smörj in en kakform. 2. Sila ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, muskot och salt. 3. I en separat skål, grädde, smör och socker tillsammans tills lätt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa i vaniljextrakt och citronskalen. 4. Lägg nu till hälften av mjölmixen till de våta ingredienserna och blanda ihop. Addera sedan crème fraichen och mjölken. Sen häll i resten av mjölmixen. Blanda ordentligt. 5.  Slutligen häll i myntan, ingefäran och DEL MONTE persikan och blanda ordentligt. Häll sedan smeten i den redan förberedda kakformen. 6. Baka i ugnen i 50-60 minuter tills kakan blir gyllenbrun på toppen. Låt sedan kakan stå och kyla av sig i formen i 10 minuter innan du slutligen tar ur kakan ur formen och låter den kyla av sig ordentligt. Sedan är den redo att serveras!