Persika och blåbärs frukost muffins

Portioner: 15

Ingredienser

375g vetemjöl
100g strösocker
110g mörkbrunt mjukt socker
1 msk bakpulver
En nypa salt
3 ägg
250ml mjölk
110g smält smör
150g fräscha blåbär
1x DEL MONTE konserverad persika, skivad, hackad och dränerad

Till fyllningen:
2tsk strösocker
1tsk malen kanel
½ malen muskot
2msk smält smör

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj två muffinsplåtar. 2. I en stor skål, rör ihop mjöl, strösocker, mörkbrunt mjukt socker, bakpulver och salt. 3. I en separat skål, blanda ihop ägg, mjölk och smält smör. Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och blanda väl. 4. Blanda också i blåbären och persikan, fyll sedan muffinsplåtarna med blandningen. 5. Grädda i ugnen i 18 till 20 minuter. 6. För att göra toppning, rör ihop socker, kanel och muskot i en liten skål. 7. Ta bort de färdiga muffinsen från ugnen, borsta varje med smält smör, strö sedan över kanelblandningen. 8. Låt svalna i formen och servera när den svalnat helt.

Produkter i detta recept

Persika och blåbärs frukost muffins

Portioner: 15

Ingredienser

375g vetemjöl
100g strösocker
110g mörkbrunt mjukt socker
1 msk bakpulver
En nypa salt
3 ägg
250ml mjölk
110g smält smör
150g fräscha blåbär
1x DEL MONTE konserverad persika, skivad, hackad och dränerad

Till fyllningen:
2tsk strösocker
1tsk malen kanel
½ malen muskot
2msk smält smör

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj två muffinsplåtar. 2. I en stor skål, rör ihop mjöl, strösocker, mörkbrunt mjukt socker, bakpulver och salt. 3. I en separat skål, blanda ihop ägg, mjölk och smält smör. Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och blanda väl. 4. Blanda också i blåbären och persikan, fyll sedan muffinsplåtarna med blandningen. 5. Grädda i ugnen i 18 till 20 minuter. 6. För att göra toppning, rör ihop socker, kanel och muskot i en liten skål. 7. Ta bort de färdiga muffinsen från ugnen, borsta varje med smält smör, strö sedan över kanelblandningen. 8. Låt svalna i formen och servera när den svalnat helt.