Pavlova med persika och bitter apelsinmarmelad

Portioner:

Ingredienser

5 st äggvitor
1,5 dl socker
1 tsk vit balsmicovinäger
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 stor burk DelMonte persikor
Riven mörk choklad

Gör så här

Vispa äggvitor och socker till ett riktigt hårt skum droppa i balsamicon och vispa lite till Rita upp en cirkel ca 25 cm på ett bakplåtspapper, smörj pappret och bred ut den fluffiga marängmassan i cirkeln... Baka i nedre delen av ugnen i 100 grader, i ca 2 timmar håll koll så marängen inte blir bränd! Lägg persikorna i ett durkslag, låt rinna av, ta två av persikorna och mixa med 1 dl bitter apelsinmarmelad till en slät pure.. Bred purén  över den avsvalnade marängbottnen,  toppa med vispad grädde, och resterande persikor, avsluta med riven mörk choklad!

Produkter i detta recept

Pavlova med persika och bitter apelsinmarmelad

Portioner:

Ingredienser

5 st äggvitor
1,5 dl socker
1 tsk vit balsmicovinäger
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 stor burk DelMonte persikor
Riven mörk choklad

Gör så här

Vispa äggvitor och socker till ett riktigt hårt skum droppa i balsamicon och vispa lite till Rita upp en cirkel ca 25 cm på ett bakplåtspapper, smörj pappret och bred ut den fluffiga marängmassan i cirkeln... Baka i nedre delen av ugnen i 100 grader, i ca 2 timmar håll koll så marängen inte blir bränd! Lägg persikorna i ett durkslag, låt rinna av, ta två av persikorna och mixa med 1 dl bitter apelsinmarmelad till en slät pure.. Bred purén  över den avsvalnade marängbottnen,  toppa med vispad grädde, och resterande persikor, avsluta med riven mörk choklad!