Päroncheesecake med kardemumma och kanel

Portioner:

Ingredienser

Pajbotten:
55 g rumsvarmt smör
1/4 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl

Cheesecakefyllning:
1/2 msk strösocker
1/2 tsk malen kanel
En burk Del Monte päron
300 g philadelphilaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
1/4 dl vispgrädde
2 ägg
ca 200 g karamelliserad mjölk (dulce de leche, 1/2 burk)
ca 50 g mörk choklad

Smultopping:
1/4 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1/4 dl havregryn
30 g rumsvarmt smör
1/2 tsk malen kardemumma

Gör så här

Pajbotten: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftfunktion. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela pajdegen i en springform, 18 cm i diameter. Platta till pajdegen lite lätt. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna helt. Smultopping: Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smulig deg. Cheesecakefyllning:Sätt ugnen på 160 grader, varmluftfunktion. Blanda 1 matsked strösocker med kanel i en bunke. Dela Del Monte päronen i tärningar och lägg i bunken. Blanda ordentligt. Vispa philadelphilaost, 1 deciliter strösocker, vaniljsocker och mjöl fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Smöra kanten av formen som pajbotten är i, lätt med smör. Häll i fyllningen. Lägg på Del Monte päronen och tryck ner dem lite. Fördela smultoppingen jämt över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter tills smultoppningen har fått lite färg. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå inne i 20 minuter till. Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt svalna helt. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten. Finhacka chokladen och smält 2/3 av den till 50-55 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills temperaturen sjunkit till 27-28 grader. Värm sedan upp chokladen till temperaturen 31-32 grader. Ta sedan en liten spritspåse med en jätteliten tyll och gör ett chokladchips i vilken form du vill på ett bakplåtspapper. Lägg in i frysen en stund. (Du kan också ta en liten bakplåtspappers bit och forma till en strut och klipp ett litet hål i botten så att man kan spritsa) Dra en tunn kniv runt formens kant innan du lossar cheesecaken. Ta en rund utstickare och tryck i kakan. Gör så att det blir 4 små runda cheesecakes. (Om det blir lite cheesecake över när du har tagit ut dem går det jättebra att äta dem som dem är) Lägg upp cheesecakes på fina fat. Ta en halv burk dulce de leche och ringla över cheesecaken. (Om man vill kan man ta hela burken) Ta ut chokladchipsen ur frysen och ta av dem från bakplåtspappret med en pallet eller en stekspade. Lägg några chokladchips på dem 4 cheesecaken. Nu kan du njuta av din egen Päroncheesecake!

Produkter i detta recept

Päroncheesecake med kardemumma och kanel

Portioner:

Ingredienser

Pajbotten:
55 g rumsvarmt smör
1/4 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl

Cheesecakefyllning:
1/2 msk strösocker
1/2 tsk malen kanel
En burk Del Monte päron
300 g philadelphilaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
1/4 dl vispgrädde
2 ägg
ca 200 g karamelliserad mjölk (dulce de leche, 1/2 burk)
ca 50 g mörk choklad

Smultopping:
1/4 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1/4 dl havregryn
30 g rumsvarmt smör
1/2 tsk malen kardemumma

Gör så här

Pajbotten: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftfunktion. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela pajdegen i en springform, 18 cm i diameter. Platta till pajdegen lite lätt. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna helt. Smultopping: Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smulig deg. Cheesecakefyllning:Sätt ugnen på 160 grader, varmluftfunktion. Blanda 1 matsked strösocker med kanel i en bunke. Dela Del Monte päronen i tärningar och lägg i bunken. Blanda ordentligt. Vispa philadelphilaost, 1 deciliter strösocker, vaniljsocker och mjöl fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Smöra kanten av formen som pajbotten är i, lätt med smör. Häll i fyllningen. Lägg på Del Monte päronen och tryck ner dem lite. Fördela smultoppingen jämt över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter tills smultoppningen har fått lite färg. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå inne i 20 minuter till. Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt svalna helt. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten. Finhacka chokladen och smält 2/3 av den till 50-55 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills temperaturen sjunkit till 27-28 grader. Värm sedan upp chokladen till temperaturen 31-32 grader. Ta sedan en liten spritspåse med en jätteliten tyll och gör ett chokladchips i vilken form du vill på ett bakplåtspapper. Lägg in i frysen en stund. (Du kan också ta en liten bakplåtspappers bit och forma till en strut och klipp ett litet hål i botten så att man kan spritsa) Dra en tunn kniv runt formens kant innan du lossar cheesecaken. Ta en rund utstickare och tryck i kakan. Gör så att det blir 4 små runda cheesecakes. (Om det blir lite cheesecake över när du har tagit ut dem går det jättebra att äta dem som dem är) Lägg upp cheesecakes på fina fat. Ta en halv burk dulce de leche och ringla över cheesecaken. (Om man vill kan man ta hela burken) Ta ut chokladchipsen ur frysen och ta av dem från bakplåtspappret med en pallet eller en stekspade. Lägg några chokladchips på dem 4 cheesecaken. Nu kan du njuta av din egen Päroncheesecake!