Maräng- och ananasparfait

Portioner: 8

Ingredienser

- 2 äggvitor
- 3 dl grädde
- 2 äggulor
- ½ dl socker
- 2 burkar Del Monte krossad ananas
- 1½ msk vitt portvin
- 25 små maränger

Gör så här

Häll av ananasen. Vispa äggulor och socker poröst, tillsätt ananas och portvin. Vispa grädden hårt och vänd ner i ananasblandningen, vispa sedan äggvitan hårt och vänd ner. Plasta en terrinform eller sockerkaksform och häll i smeten, varva med maränger. Ställ i frysen i ca tre timmar. Servera ananasparfait tillsammans med extra maränger och dekorera med citronmeliss.

Produkter i detta recept

Maräng- och ananasparfait

Portioner: 8

Ingredienser

- 2 äggvitor
- 3 dl grädde
- 2 äggulor
- ½ dl socker
- 2 burkar Del Monte krossad ananas
- 1½ msk vitt portvin
- 25 små maränger

Gör så här

Häll av ananasen. Vispa äggulor och socker poröst, tillsätt ananas och portvin. Vispa grädden hårt och vänd ner i ananasblandningen, vispa sedan äggvitan hårt och vänd ner. Plasta en terrinform eller sockerkaksform och häll i smeten, varva med maränger. Ställ i frysen i ca tre timmar. Servera ananasparfait tillsammans med extra maränger och dekorera med citronmeliss.