Mandarinkryddad wok

Portioner: 4

Ingredienser

- ½ dl sesamolja
- 100 g purjolök, strimlad
- 440 g scampi, skalad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 150 g champinjoner, i kvartar
- 1 burk böngroddar 440 g

Marinad:
- ½ dl sweet shilisås
- 1 msk soja
- 1 msk ketjap manis
- 1 burk Del Monte mandariner 298 g
- 60 g färsk bladspenat
- Salt
- Peppar
- Jasminris

Gör så här

Häll av spadet från böngroddarna och mandarinerna. Vispa samman sweet chilisås, soja och ketjap manis i en skål. Hetta upp en wokpanna eller en större stekpanna och tillsätt sesamolja. Tillsätt purjolök, scampi, vitlök, champinjoner och böngroddar. Woka i två minuter och tillsätt marinaden. Woka i ytterligare två minuter. Tillsätt strax före servering mandarinerna och spenaten. Smaka av med salt och peppar. Servera woken med jasminris.

Produkter i detta recept

Mandarinkryddad wok

Portioner: 4

Ingredienser

- ½ dl sesamolja
- 100 g purjolök, strimlad
- 440 g scampi, skalad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 150 g champinjoner, i kvartar
- 1 burk böngroddar 440 g

Marinad:
- ½ dl sweet shilisås
- 1 msk soja
- 1 msk ketjap manis
- 1 burk Del Monte mandariner 298 g
- 60 g färsk bladspenat
- Salt
- Peppar
- Jasminris

Gör så här

Häll av spadet från böngroddarna och mandarinerna. Vispa samman sweet chilisås, soja och ketjap manis i en skål. Hetta upp en wokpanna eller en större stekpanna och tillsätt sesamolja. Tillsätt purjolök, scampi, vitlök, champinjoner och böngroddar. Woka i två minuter och tillsätt marinaden. Woka i ytterligare två minuter. Tillsätt strax före servering mandarinerna och spenaten. Smaka av med salt och peppar. Servera woken med jasminris.