Ljummen cocktail med Zabaione

Portioner: 4-6

Ingredienser

- 2 msk smör
- 2 dl hasselnötter, grovhackade
- 2 msk råsocker
- 2 brk Del Monte Fruktcocktail i juice 415 g, utan lag rivet limeskal ifrån 5 lime

Zabaione:
- 4 äggulor
- 4 msk socker
- 4 msk Madeira
- 4-6 Pirouline rån

Gör så här

Värm en panna med smör och stek nötterna tillsammans med sockret i några minuter så att nötterna blir lätt karamelliserade. Häll i fruktcocktailen och strö över limeskalen. Blanda ingredienserna till Zabaionen i en skål och koka i vattenbad under vispning tills krämen sakta tjocknar. Den ska bli som en äggtoddy. Häll fruktcocktailen i ett glas och rippla över toddyn, dekorera med ett rån!

Produkter i detta recept

Ljummen cocktail med Zabaione

Portioner: 4-6

Ingredienser

- 2 msk smör
- 2 dl hasselnötter, grovhackade
- 2 msk råsocker
- 2 brk Del Monte Fruktcocktail i juice 415 g, utan lag rivet limeskal ifrån 5 lime

Zabaione:
- 4 äggulor
- 4 msk socker
- 4 msk Madeira
- 4-6 Pirouline rån

Gör så här

Värm en panna med smör och stek nötterna tillsammans med sockret i några minuter så att nötterna blir lätt karamelliserade. Häll i fruktcocktailen och strö över limeskalen. Blanda ingredienserna till Zabaionen i en skål och koka i vattenbad under vispning tills krämen sakta tjocknar. Den ska bli som en äggtoddy. Häll fruktcocktailen i ett glas och rippla över toddyn, dekorera med ett rån!