Lax-spett med het tomatsås serveras med jasminris

Portioner: 4

Ingredienser

- 600 g laxfilé
- Olivolja för stekning
- Salt
- vitpeppar från kvarn

Sås:
- 1 brk körbärstomater alt. krossade tomater
- 1 brk Del Monte Ananas bitar i juice 560 g, utan lag
- 1 tsk Sambal Oelek
- 1 krm Tabasco Garlic pepparsås
- 2 msk honung
- Salt
- Svartpeppar från kvarn
- 1 dl matlagningsyoghurt
- Saft ifrån en halv lime
- Jasminris

Gör så här

Dela laxfilén i kuber och fördela på 8-12 spett. Lägg ingredienserna till såsen i en kastrull och koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman yoghurten med limesaften. Stek spetten i varm olivolja på varje sida i 1-2 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera spetten med den heta såsen, toppa med yoghurten och servera riset till.

Produkter i detta recept

Lax-spett med het tomatsås serveras med jasminris

Portioner: 4

Ingredienser

- 600 g laxfilé
- Olivolja för stekning
- Salt
- vitpeppar från kvarn

Sås:
- 1 brk körbärstomater alt. krossade tomater
- 1 brk Del Monte Ananas bitar i juice 560 g, utan lag
- 1 tsk Sambal Oelek
- 1 krm Tabasco Garlic pepparsås
- 2 msk honung
- Salt
- Svartpeppar från kvarn
- 1 dl matlagningsyoghurt
- Saft ifrån en halv lime
- Jasminris

Gör så här

Dela laxfilén i kuber och fördela på 8-12 spett. Lägg ingredienserna till såsen i en kastrull och koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman yoghurten med limesaften. Stek spetten i varm olivolja på varje sida i 1-2 minuter. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera spetten med den heta såsen, toppa med yoghurten och servera riset till.