Kycklingsallad à la Costa Rica

Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingbröst alt 1 Grillad kyckling
1 pkt bacon
Ca 100g Ruccola (spar lite till garnering)
Ca 150-200g Blandsallad
1 ask cocktailtomater
1 liten zucchini
1 st 220g burk Del Monte skivad ananas
100g svarta bönor
150g fetaost
3 dl gräddfil
3 msk Sweet & Sour sås
Cayennepeppar
Salt & Peppar

Gör så här

Knaperstek bacon i tunna strimlor och låt rinna av på hushållspapper. Grilla eller stek kycklingbrösten alternativt bena ur en färdiggrillad kyckling. Skär köttet i större bitar. Skölj ruccola och blandsallad. Lägg i botten av skålen. Låt ananasen rinna av – behåll spadet. Skölj bönorna. Strö skivade cocktailtomater, ananas, svarta bönor, fetaost och kycklingbitarna över salladsbladen. Toppa med bacon och lite ruccola som garnering. Dressing: Blanda ut Sweet & Sour-såsen i gräddfilen. Tillsätt ca 1 msk ananasspad, cayennepeppar, salt och peppar efter smak.

Produkter i detta recept

Kycklingsallad à la Costa Rica

Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingbröst alt 1 Grillad kyckling
1 pkt bacon
Ca 100g Ruccola (spar lite till garnering)
Ca 150-200g Blandsallad
1 ask cocktailtomater
1 liten zucchini
1 st 220g burk Del Monte skivad ananas
100g svarta bönor
150g fetaost
3 dl gräddfil
3 msk Sweet & Sour sås
Cayennepeppar
Salt & Peppar

Gör så här

Knaperstek bacon i tunna strimlor och låt rinna av på hushållspapper. Grilla eller stek kycklingbrösten alternativt bena ur en färdiggrillad kyckling. Skär köttet i större bitar. Skölj ruccola och blandsallad. Lägg i botten av skålen. Låt ananasen rinna av – behåll spadet. Skölj bönorna. Strö skivade cocktailtomater, ananas, svarta bönor, fetaost och kycklingbitarna över salladsbladen. Toppa med bacon och lite ruccola som garnering. Dressing: Blanda ut Sweet & Sour-såsen i gräddfilen. Tillsätt ca 1 msk ananasspad, cayennepeppar, salt och peppar efter smak.