Kycklingjärpar med ananassalsa

Portioner: 4

Ingredienser

- 500 g kycklingfilé
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- ¾ dl söt soja
- 1 pressad vitlök
- 2 krm ingefära
- 2 tsk red curry paste
- 1 tsk salt
- Olja till stekning

Ananassalsa:
- 2 dl Del Monte ananas bitar
- 1 knippe vårlök, hackad
- ½ burk bambuskott
- 2 msk sesamolja
- ½ dl citronolivolja
- ½ dl färsk koriander
- Salt
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- Couscous

Gör så här

Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en matberedare, mixa. Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa till en smidig smet. Forma till järpar. Stek järparna i olja tills de är genomstekta. Blanda ihop salsan och låt dra i 10 minuter. Tillred couscous enligt anvisningarna på paketet.

Produkter i detta recept

Kycklingjärpar med ananassalsa

Portioner: 4

Ingredienser

- 500 g kycklingfilé
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- ¾ dl söt soja
- 1 pressad vitlök
- 2 krm ingefära
- 2 tsk red curry paste
- 1 tsk salt
- Olja till stekning

Ananassalsa:
- 2 dl Del Monte ananas bitar
- 1 knippe vårlök, hackad
- ½ burk bambuskott
- 2 msk sesamolja
- ½ dl citronolivolja
- ½ dl färsk koriander
- Salt
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- Couscous

Gör så här

Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en matberedare, mixa. Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa till en smidig smet. Forma till järpar. Stek järparna i olja tills de är genomstekta. Blanda ihop salsan och låt dra i 10 minuter. Tillred couscous enligt anvisningarna på paketet.