Kyckling med aprikos- och chilisalsa

Portioner: 4

Ingredienser

Kyckling:
- 4 kycklingklubbor
- Saften från en citron
- 1 pressad vitlök
- Salt
- Peppar

Aprikos- och chilisalsa:
- 1 burk Del Monte aprikoshalvor 420 g
- 1 avokado, tärnad
- 1 msk spansk röd peppar, hackad
- Saften från en halv lime
- ½ dl olivolja
- Salt
- Vildris

Gör så här

Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och krydda den med citronsaft, vitlök, salt och peppar. Ställ formen i 225º varm ugn i 30-40 minuter eller tills köttet är mört och har en fin färg. Häll av aprikoserna och tärna. Blanda samman ingredienserna till salsan. Servera kycklingen och salsan med vildris.

Produkter i detta recept

Kyckling med aprikos- och chilisalsa

Portioner: 4

Ingredienser

Kyckling:
- 4 kycklingklubbor
- Saften från en citron
- 1 pressad vitlök
- Salt
- Peppar

Aprikos- och chilisalsa:
- 1 burk Del Monte aprikoshalvor 420 g
- 1 avokado, tärnad
- 1 msk spansk röd peppar, hackad
- Saften från en halv lime
- ½ dl olivolja
- Salt
- Vildris

Gör så här

Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form och krydda den med citronsaft, vitlök, salt och peppar. Ställ formen i 225º varm ugn i 30-40 minuter eller tills köttet är mört och har en fin färg. Häll av aprikoserna och tärna. Blanda samman ingredienserna till salsan. Servera kycklingen och salsan med vildris.