Krämig persikomousse med mascarpone & limoncellomarinerade hallon

Portioner: 4

Ingredienser

Persikomousse:
2 dl persikopuré (mixa Del Monte persikor på burk)
2 persikohalvor skurna i bitar
3 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
2½ msk gelésocker
2 äggvitor
2 tsk socker
saft av en lime

Limoncellomarinerade hallon:
2-3 dl hallon
2 msk limoncello
1 msk råsocker

Gör så här

Mixa persikor på burk till en slät puré, skär persikohalvorna i fina bitar. Vispa grädden tills den är fluffig, rör ner mascarponen. Lös upp gelatin i lite hett vatten. Vispa äggvitorna med en elvisp till en hård maräng. Blanda gelatinet och sockret i äggvitorna. Tillsätt limesaften. Vänd försiktigt i gräddblandningen, persikopurén och persikobitarna. Blanda allt väl, men försiktigt. Häll det i en stor serveringsskål eller i små dessertskålar och lägg dem kylskåpet i minst 3 timmar.

Blanda hallonen med limoncellon och råsockret, strö på toppen av varje dessertskål.

     

Krämig persikomousse med mascarpone & limoncellomarinerade hallon

Portioner: 4

Ingredienser

Persikomousse:
2 dl persikopuré (mixa Del Monte persikor på burk)
2 persikohalvor skurna i bitar
3 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
2½ msk gelésocker
2 äggvitor
2 tsk socker
saft av en lime

Limoncellomarinerade hallon:
2-3 dl hallon
2 msk limoncello
1 msk råsocker

Gör så här

Mixa persikor på burk till en slät puré, skär persikohalvorna i fina bitar. Vispa grädden tills den är fluffig, rör ner mascarponen. Lös upp gelatin i lite hett vatten. Vispa äggvitorna med en elvisp till en hård maräng. Blanda gelatinet och sockret i äggvitorna. Tillsätt limesaften. Vänd försiktigt i gräddblandningen, persikopurén och persikobitarna. Blanda allt väl, men försiktigt. Häll det i en stor serveringsskål eller i små dessertskålar och lägg dem kylskåpet i minst 3 timmar.

Blanda hallonen med limoncellon och råsockret, strö på toppen av varje dessertskål.