Kanelyoghurt-pannacotta med mandarinsallad

Portioner: 4

Ingredienser

Pannacotta:
2 gelatinblad
2 dl grädde
1 dl socker
1 tsk kanel
2 dl matlagningsyoghurt

Mandarinsallad:
1 burk Del Monte mandariner 298 g
Saften från en limefrukt
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Dra ifrån värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Tillsätt kanel och yoghurt. Rör till en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen. Låt stå i ca 2 timmar tills pannacottan har stelnat. Häll av mandarinerna. Rör ihop limesaft och vaniljsocker. Lägg mandarinerna i en skål och häll över limesaften. Stjälp upp pannacottan och servera med mandarinsallad.

Produkter i detta recept

Kanelyoghurt-pannacotta med mandarinsallad

Portioner: 4

Ingredienser

Pannacotta:
2 gelatinblad
2 dl grädde
1 dl socker
1 tsk kanel
2 dl matlagningsyoghurt

Mandarinsallad:
1 burk Del Monte mandariner 298 g
Saften från en limefrukt
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Dra ifrån värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Tillsätt kanel och yoghurt. Rör till en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen. Låt stå i ca 2 timmar tills pannacottan har stelnat. Häll av mandarinerna. Rör ihop limesaft och vaniljsocker. Lägg mandarinerna i en skål och häll över limesaften. Stjälp upp pannacottan och servera med mandarinsallad.