Käckiga persikor med glass och skogsbär

Portioner: 4

Ingredienser

Bär
75 g hallon
75 g blåbär
2 msk socker

1 burk Del Monte Persikohalvor à 420 g alt. 1 burk Del Monte Päronhalvor à 420 g

Knäck
50 g smör
50 valnötter, hackade
¾ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde

½ l vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop hallon, blåbär och socker i en skål. Häll persikorna i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Smörj en ungsform med smör och lägg persikorna i formen. Lägg ingredienserna till knäcken i en kastrull, koka upp och låt koka i någon minut. Fördela knäcken över persikorna och gratinera i ugnen till det får färg, ca 5 minuter. Servering Lägg upp persikorna tillsammans med glass och rårörda bär.

Käckiga persikor med glass och skogsbär

Portioner: 4

Ingredienser

Bär
75 g hallon
75 g blåbär
2 msk socker

1 burk Del Monte Persikohalvor à 420 g alt. 1 burk Del Monte Päronhalvor à 420 g

Knäck
50 g smör
50 valnötter, hackade
¾ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde

½ l vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop hallon, blåbär och socker i en skål. Häll persikorna i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Smörj en ungsform med smör och lägg persikorna i formen. Lägg ingredienserna till knäcken i en kastrull, koka upp och låt koka i någon minut. Fördela knäcken över persikorna och gratinera i ugnen till det får färg, ca 5 minuter. Servering Lägg upp persikorna tillsammans med glass och rårörda bär.