Hummingbird Dessert

Portioner: 4-6

Ingredienser

2 stora bananer eller 3 mindre
1 burk Del Monte ananasskivor 560g + saften
1 tsk kanel (går att halvera om du vill ha mindre kanelsmak)
2 tsk vaniljarom
ca 16 pekannötter

Frosting/topping:
300g cream cheese
100g fl orsocker
1 tsk vaniljarom
ca 6 stycken pekannötter
0,5-1 dl kokos

Gör så här

Skiva bananen och lägg ett lager i en ugnsfast form. Dela ananasen något och lägg ett lager över bananen. Upprepa tills all banan och ananas är slut. Strö över pekannötterna. Blanda ananassaften med kanel och vaniljaromen och häll över frukten. Grädda på 200 grader i ca 20 min. Låt stå och svalna något medan du gör i ordning frostingen. Vispa cream cheese, florsocker och vaniljarom. Den ska bli krämig i konsistensen. Klicka ut frostingen över frukten och avsluta med att strö över kokos. Är frukten för varm så smälter den något, vill du undvika det så vänta tills frukten blivit ljummen innan du tillsätter frostingen. Dekorera med några pekannötter.

Produkter i detta recept

Hummingbird Dessert

Portioner: 4-6

Ingredienser

2 stora bananer eller 3 mindre
1 burk Del Monte ananasskivor 560g + saften
1 tsk kanel (går att halvera om du vill ha mindre kanelsmak)
2 tsk vaniljarom
ca 16 pekannötter

Frosting/topping:
300g cream cheese
100g fl orsocker
1 tsk vaniljarom
ca 6 stycken pekannötter
0,5-1 dl kokos

Gör så här

Skiva bananen och lägg ett lager i en ugnsfast form. Dela ananasen något och lägg ett lager över bananen. Upprepa tills all banan och ananas är slut. Strö över pekannötterna. Blanda ananassaften med kanel och vaniljaromen och häll över frukten. Grädda på 200 grader i ca 20 min. Låt stå och svalna något medan du gör i ordning frostingen. Vispa cream cheese, florsocker och vaniljarom. Den ska bli krämig i konsistensen. Klicka ut frostingen över frukten och avsluta med att strö över kokos. Är frukten för varm så smälter den något, vill du undvika det så vänta tills frukten blivit ljummen innan du tillsätter frostingen. Dekorera med några pekannötter.