Grönsaksfylld quesadilla & ananas-parmesansås

Portioner: 4

Ingredienser

Quesadilla:
- 1 burk Del Monte krossad ananas 432 g
- 250 g strimlad ostronskivling
- 20 g smör eller margarin
- 1 dl hackad gräslök
- 1 klyfta pressad vitlök
- 2 dl hackad purjolök
- 2 dl kesella
- Salt
- Peppar
- Tortillabröd
- Olivolja

Sås:
- 2 dl mellangrädde
- 2½ dl riven parmesan
- ½ dl soltorkade tomater

Gör så här

Häll av ananasen. Bryn svampen i smör och låt svalna. Blanda samman ananas, gräslök, vitlök, purjolök, kesella och svamp. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på två tortillas och lägg två tortillas ovanpå. Stek tortillakakan gyllenbrun i stekpanna på bägge sidor i olja. Strimla de soltorkade tomaterna. Koka ihop grädde, parmesan och tomater i en kastrull. Koka i ca 15 minuter tills såsen tjocknar. Skär quesadillakakan i tårtbitar, servera med lite sallad och parmesansås.

Produkter i detta recept

Grönsaksfylld quesadilla & ananas-parmesansås

Portioner: 4

Ingredienser

Quesadilla:
- 1 burk Del Monte krossad ananas 432 g
- 250 g strimlad ostronskivling
- 20 g smör eller margarin
- 1 dl hackad gräslök
- 1 klyfta pressad vitlök
- 2 dl hackad purjolök
- 2 dl kesella
- Salt
- Peppar
- Tortillabröd
- Olivolja

Sås:
- 2 dl mellangrädde
- 2½ dl riven parmesan
- ½ dl soltorkade tomater

Gör så här

Häll av ananasen. Bryn svampen i smör och låt svalna. Blanda samman ananas, gräslök, vitlök, purjolök, kesella och svamp. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på två tortillas och lägg två tortillas ovanpå. Stek tortillakakan gyllenbrun i stekpanna på bägge sidor i olja. Strimla de soltorkade tomaterna. Koka ihop grädde, parmesan och tomater i en kastrull. Koka i ca 15 minuter tills såsen tjocknar. Skär quesadillakakan i tårtbitar, servera med lite sallad och parmesansås.