Gratinerad päroncarpaccio med portvinssirap

Portioner: 4

Ingredienser

- 1 burk Del Monte päronhalvor 420 g
- ½ dl vit choklad riven
- 4 pecannötter
- 1 dl rött portvin
- Hallonsorbet

Gör så här

Häll av päronen och skiva dem i tunna skivor. Lägg upp päronen som en solfjäder på ett ugnssäkert fat. Strö över chokladen och nötterna och gratinera i 200º varm ugn i 10-12 minuter tills päronen får lite färg. Koka under tiden portvinet i en kastrull till en simmig konsistens. Servera päroncarpaccion med hallonsorbet och rippla över lite portvinssirap.

Produkter i detta recept

Gratinerad päroncarpaccio med portvinssirap

Portioner: 4

Ingredienser

- 1 burk Del Monte päronhalvor 420 g
- ½ dl vit choklad riven
- 4 pecannötter
- 1 dl rött portvin
- Hallonsorbet

Gör så här

Häll av päronen och skiva dem i tunna skivor. Lägg upp päronen som en solfjäder på ett ugnssäkert fat. Strö över chokladen och nötterna och gratinera i 200º varm ugn i 10-12 minuter tills päronen får lite färg. Koka under tiden portvinet i en kastrull till en simmig konsistens. Servera päroncarpaccion med hallonsorbet och rippla över lite portvinssirap.