Glasstrut med vanilj och bär, toppad med persikostjärnor

Portioner:

Ingredienser

Glass:
3 dl grädde
2 ägg
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker.

Gör så här

Vispa grädden med elvisp, medelhårt-som om du skulle ätit den till en dessert. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en bunke till en fluffig smet ca 15 sek med elvisp på högsta hastighet. Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn glass. Häll smeten i en burk med lick och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna. Varvar sen glass och bär om vartannat i glasstruten. På toppen har jag lagt utskurna stjärnor av persika från delmonte. Använde en liten pepparkaksform till det.

Produkter i detta recept

Glasstrut med vanilj och bär, toppad med persikostjärnor

Portioner:

Ingredienser

Glass:
3 dl grädde
2 ägg
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker.

Gör så här

Vispa grädden med elvisp, medelhårt-som om du skulle ätit den till en dessert. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en bunke till en fluffig smet ca 15 sek med elvisp på högsta hastighet. Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn glass. Häll smeten i en burk med lick och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna. Varvar sen glass och bär om vartannat i glasstruten. På toppen har jag lagt utskurna stjärnor av persika från delmonte. Använde en liten pepparkaksform till det.