Fruktcocktail med päronzabaione

Portioner: 4

Ingredienser

2 ägg
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl marsalavin
4 päronhalvor
2 burkar fruktcocktail
rostad flagad mandel

Gör så här

Mixa päronhalvorna till en puré i en liten rostfri kastrull (ej aluminium). Tillsätt ägg, äggulor, socker och marsalavin och vispa samman. Sätt kastrullen på svag värme och vispa kraftigt tills det blir en tjock och pösig kräm. Varva frukten och krämen i små skålar eller glas på fot, översta lagret ska vara kräm. Garnera med rostad flagad mandel.

Fruktcocktail med päronzabaione

Portioner: 4

Ingredienser

2 ägg
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl marsalavin
4 päronhalvor
2 burkar fruktcocktail
rostad flagad mandel

Gör så här

Mixa päronhalvorna till en puré i en liten rostfri kastrull (ej aluminium). Tillsätt ägg, äggulor, socker och marsalavin och vispa samman. Sätt kastrullen på svag värme och vispa kraftigt tills det blir en tjock och pösig kräm. Varva frukten och krämen i små skålar eller glas på fot, översta lagret ska vara kräm. Garnera med rostad flagad mandel.