Fruktcocktail cheesecake

Portioner: 6-8

Ingredienser

Botten:
200 g Digestivekex
2 tsk pepparkakskryddor
100 g smör

Fyllning 1:
450 g Philadelphia ost
1 msk pressad citron
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 1/4 dl socker
1/2 burk fruktcoctail

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Topping:
1/2 burk fruktcoctail
vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med pepparkakskryddor och smält smör. Tryck ut smuldegen i formen. Grädda 5-10 min. Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen i 25 min. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Ställ kallt (gärna över natten). Garnera kakan med spritsad grädde och väl avrunna cocktailbär.

Produkter i detta recept

Fruktcocktail cheesecake

Portioner: 6-8

Ingredienser

Botten:
200 g Digestivekex
2 tsk pepparkakskryddor
100 g smör

Fyllning 1:
450 g Philadelphia ost
1 msk pressad citron
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 1/4 dl socker
1/2 burk fruktcoctail

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Topping:
1/2 burk fruktcoctail
vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med pepparkakskryddor och smält smör. Tryck ut smuldegen i formen. Grädda 5-10 min. Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen i 25 min. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Ställ kallt (gärna över natten). Garnera kakan med spritsad grädde och väl avrunna cocktailbär.