Ananas och pistage glass

Portioner: 2

Ingredienser

½ x 435g DEL MONTE KROSSAD ANANAS I JUICE, avrunnen
100ml vispgrädde
100g grekisk yoghurt
50g pistage nötter
1msk farinsocker

Gör så här

1. Placera en matsked DEL MONTE ANANAS i botten på två sundae glas och förvärm ugnen till dess hetaste inställning. 2. Ta fram en bunke, vispa grädden tills det börjar bli hårda toppar, lägg sedan försiktigt i den grekiska yoghurten. Lägg i två matskedar av denna blandning till varje portion glass. 3. Under tiden placera pistagenötterna på en bakplåt i ugnen och låt dem rostas. Öppna och skaka nötterna en eller två gånger för att säkerställa att dem blir jämnt rostade. Ta sedan ut dem och hacka dem i bitar. 4. Strö några av de rostade nötterna på yoghurtmixen. Upprepa sedan proceduren med ananasen och yoghurten för att få ett lager till. Strö sedan ut farinsocker och de resterande nötterna på toppen av det översta yoghurtslagret. 5. Place sedan glasen i kylen i minst 2 timmar före servering.

Produkter i detta recept

Ananas och pistage glass

Portioner: 2

Ingredienser

½ x 435g DEL MONTE KROSSAD ANANAS I JUICE, avrunnen
100ml vispgrädde
100g grekisk yoghurt
50g pistage nötter
1msk farinsocker

Gör så här

1. Placera en matsked DEL MONTE ANANAS i botten på två sundae glas och förvärm ugnen till dess hetaste inställning. 2. Ta fram en bunke, vispa grädden tills det börjar bli hårda toppar, lägg sedan försiktigt i den grekiska yoghurten. Lägg i två matskedar av denna blandning till varje portion glass. 3. Under tiden placera pistagenötterna på en bakplåt i ugnen och låt dem rostas. Öppna och skaka nötterna en eller två gånger för att säkerställa att dem blir jämnt rostade. Ta sedan ut dem och hacka dem i bitar. 4. Strö några av de rostade nötterna på yoghurtmixen. Upprepa sedan proceduren med ananasen och yoghurten för att få ett lager till. Strö sedan ut farinsocker och de resterande nötterna på toppen av det översta yoghurtslagret. 5. Place sedan glasen i kylen i minst 2 timmar före servering.