Ananas och kokosnöts glass

Portioner: 4

Ingredienser

1 x 400ml kokonöts mjölk på burk
½ citron, juice och skalet
3 äggulor
100g strösocker
2tsk majsmjöl
300g DEL MONTE krossad ananas i juice
200ml vispgrädde

Gör så här

1. Värm kokosnötsmjölken i en kastrull med citronskalen. Låt det sjuda, ta sedan bort kastrullen från plattan och låt den kallna. 2. Vispa äggulorna i en skål med sockret och majsmjölet. Gradvis addera den avkylda kokosnötsmjölken lite åt gången, vispandes regelbundet. 3. Häll i blandningen i kastrullen igen och värm försiktigt under omrörning hela tiden tills såsen tjocknar. Ta sedan bort från värmen och sila i en skål. Ställ åt sidan att svalna igen. 4. När den är kyld så addera DEL MONTE ananas och dess juice. Addera sedan även citronjuicen. Rör med omsorg. 5. Häll i en Tupperware behållare och placera i frysen i 45 minuter. Ta sedan ur den och skaka den så den inte fastnar i formen och sedan frys ner den igen för 2 timmar till innan den kan serveras.

Produkter i detta recept

Ananas och kokosnöts glass

Portioner: 4

Ingredienser

1 x 400ml kokonöts mjölk på burk
½ citron, juice och skalet
3 äggulor
100g strösocker
2tsk majsmjöl
300g DEL MONTE krossad ananas i juice
200ml vispgrädde

Gör så här

1. Värm kokosnötsmjölken i en kastrull med citronskalen. Låt det sjuda, ta sedan bort kastrullen från plattan och låt den kallna. 2. Vispa äggulorna i en skål med sockret och majsmjölet. Gradvis addera den avkylda kokosnötsmjölken lite åt gången, vispandes regelbundet. 3. Häll i blandningen i kastrullen igen och värm försiktigt under omrörning hela tiden tills såsen tjocknar. Ta sedan bort från värmen och sila i en skål. Ställ åt sidan att svalna igen. 4. När den är kyld så addera DEL MONTE ananas och dess juice. Addera sedan även citronjuicen. Rör med omsorg. 5. Häll i en Tupperware behållare och placera i frysen i 45 minuter. Ta sedan ur den och skaka den så den inte fastnar i formen och sedan frys ner den igen för 2 timmar till innan den kan serveras.