Chokladglaserad ananaspannacotta

Portioner: 4

Ingredienser

- 1 ½ gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl Del Monte krossad ananas
- 1 msk strösocker
- 1 msk Rose’s lime
- Rivet skal av en halv lime
- 50 g mörk blockchoklad

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp 2 dl vispgrädde, socker och mjölk. Dra kastrullen från värmen. Rör ner ananasen. Smaksätt med Rose’s lime och limeskalet. Tag upp gelatinbladen. Krama ur vattnet. Lägg ner bladen i gräddmjölken. Rör om väl, tills bladen smälter. Slå upp pannacottan i trevliga glas. Ställ dem i kylen i 2-3 timmar tills pannacottan stelnat. Hacka chokladen. Smält den i 1 dl vispgrädde. Rör till en jämn sås. Tag ut glassen ur kylen. Häll ett skikt av såsen i varje glas. Dekorera gärna med några bitar ananas.

Produkter i detta recept

Chokladglaserad ananaspannacotta

Portioner: 4

Ingredienser

- 1 ½ gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl Del Monte krossad ananas
- 1 msk strösocker
- 1 msk Rose’s lime
- Rivet skal av en halv lime
- 50 g mörk blockchoklad

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp 2 dl vispgrädde, socker och mjölk. Dra kastrullen från värmen. Rör ner ananasen. Smaksätt med Rose’s lime och limeskalet. Tag upp gelatinbladen. Krama ur vattnet. Lägg ner bladen i gräddmjölken. Rör om väl, tills bladen smälter. Slå upp pannacottan i trevliga glas. Ställ dem i kylen i 2-3 timmar tills pannacottan stelnat. Hacka chokladen. Smält den i 1 dl vispgrädde. Rör till en jämn sås. Tag ut glassen ur kylen. Häll ett skikt av såsen i varje glas. Dekorera gärna med några bitar ananas.