Brownie med marinerade aprikoser

Portioner: 4

Ingredienser

Brownie:
- 1 dl kokos
- 50 g mörk blockchoklad
- 50 g rumsvarmt smör
125 g socker
- 1 ägg
- 50 g mjöl

Marinerade aprikoser:
- 1 burk Del Monte aprikoser 420 g
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk citronmeliss strimlad
- ½ dl socker
- Vaniljglass

Gör så här

Rosta kokosen i en torr stekpanna till en ljusbrun färg. Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt smör och låt det smälta i chokladen. Blanda samman de övriga ingredienserna till kakan och den rostade kokosen. Portionera smeten i smorda portionsformar och grädda i ugn i 200º tills kakan har en torr yta och känns lite kladdig inuti. Häll av aprikoserna och tärna i mindre bitar. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt stå i rumstemperatur och rör om så att sockret smälter. Servera kakan med de marinerade aprikoserna och en kula vaniljglass.

Produkter i detta recept

Brownie med marinerade aprikoser

Portioner: 4

Ingredienser

Brownie:
- 1 dl kokos
- 50 g mörk blockchoklad
- 50 g rumsvarmt smör
125 g socker
- 1 ägg
- 50 g mjöl

Marinerade aprikoser:
- 1 burk Del Monte aprikoser 420 g
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk citronmeliss strimlad
- ½ dl socker
- Vaniljglass

Gör så här

Rosta kokosen i en torr stekpanna till en ljusbrun färg. Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt smör och låt det smälta i chokladen. Blanda samman de övriga ingredienserna till kakan och den rostade kokosen. Portionera smeten i smorda portionsformar och grädda i ugn i 200º tills kakan har en torr yta och känns lite kladdig inuti. Häll av aprikoserna och tärna i mindre bitar. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt stå i rumstemperatur och rör om så att sockret smälter. Servera kakan med de marinerade aprikoserna och en kula vaniljglass.