Ananassalsa med ingefära & chili

Portioner:

Ingredienser

(Passar utmärkt till nötkött)
1st 227g burk Del Monte krossad ananas
1 pepparfrukt
½ purjolök
2 st vitlöksklyftor
Ca 1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
2 msk smör

Gör så här

Hacka purjolöken fint. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finhacka vitlök och fräs alltsammans i smör. Tillsätt krossad ananas med spad, ingefära, sambal oelek och salt. Låt koka ca 1 min. Servera gärna ljummen till nötkött och klyftpotatis.

Produkter i detta recept

Ananassalsa med ingefära & chili

Portioner:

Ingredienser

(Passar utmärkt till nötkött)
1st 227g burk Del Monte krossad ananas
1 pepparfrukt
½ purjolök
2 st vitlöksklyftor
Ca 1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
2 msk smör

Gör så här

Hacka purjolöken fint. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finhacka vitlök och fräs alltsammans i smör. Tillsätt krossad ananas med spad, ingefära, sambal oelek och salt. Låt koka ca 1 min. Servera gärna ljummen till nötkött och klyftpotatis.