Ananasringar i en lakrits-kolasås och glass

Portioner: 4

Ingredienser

40 g turkisk peppar
25 g smör
¾ dl socker
1 dl grädde
6 svartpepparkorn

1 burk Del Monte ananas i skivor 560 g

½ l vaniljglass

Gör så här

Lägg turkisk peppar i en plastpåse och banka försiktigt med något tungt som en kastrull eller liknande så att den blir i smulor. Koka ihop smör, socker, grädde, lakrits, och svartpepparkorn i några minuter i en stor stekpanna. Häll ananasen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt, värm ringarna i såsen. Servera med en kula vaniljglass.  

Produkter i detta recept

Ananasringar i en lakrits-kolasås och glass

Portioner: 4

Ingredienser

40 g turkisk peppar
25 g smör
¾ dl socker
1 dl grädde
6 svartpepparkorn

1 burk Del Monte ananas i skivor 560 g

½ l vaniljglass

Gör så här

Lägg turkisk peppar i en plastpåse och banka försiktigt med något tungt som en kastrull eller liknande så att den blir i smulor. Koka ihop smör, socker, grädde, lakrits, och svartpepparkorn i några minuter i en stor stekpanna. Häll ananasen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt, värm ringarna i såsen. Servera med en kula vaniljglass.