Ananasparfait med persikosås

Portioner: 4-6

Ingredienser

Ingredienser Grund:
2 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl ananasspad
1 1/4 dl väl avrunnen krossad ananas
Persikosås:
4 persikohalvor
1 dl vispgrädde
1 msk marsalavin
1 1/2 msk florsocker
Garnering:
rostade kokosflingor
citronmeliss

Gör så här

Mixa den krossade ananasen med en stavmixer i en skål. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett hårt skum. Vispa grädden och ananasspadet till en konsistens något fastare än filmjölk. Vänd ner grädden och ananasen i de vispade äggen. Frys 4-5 timmar i portionsformar. Lägg persikohalvorna, grädden, marsalavinet och florsockret till såsen i en liten gryta. Mixa samman allt med en stavmixer. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda en minut. Tag av från värmen och låt svalna i grytan. Ta fram portionsparfaiterna cirka 15 minuter före uppläggning och servering. Lägg upp parfaiterna på assietter och gör en spegel med såsen. Garnera med rostade kokosflingor och citronmeliss.

Ananasparfait med persikosås

Portioner: 4-6

Ingredienser

Ingredienser Grund:
2 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl ananasspad
1 1/4 dl väl avrunnen krossad ananas
Persikosås:
4 persikohalvor
1 dl vispgrädde
1 msk marsalavin
1 1/2 msk florsocker
Garnering:
rostade kokosflingor
citronmeliss

Gör så här

Mixa den krossade ananasen med en stavmixer i en skål. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett hårt skum. Vispa grädden och ananasspadet till en konsistens något fastare än filmjölk. Vänd ner grädden och ananasen i de vispade äggen. Frys 4-5 timmar i portionsformar. Lägg persikohalvorna, grädden, marsalavinet och florsockret till såsen i en liten gryta. Mixa samman allt med en stavmixer. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda en minut. Tag av från värmen och låt svalna i grytan. Ta fram portionsparfaiterna cirka 15 minuter före uppläggning och servering. Lägg upp parfaiterna på assietter och gör en spegel med såsen. Garnera med rostade kokosflingor och citronmeliss.